Vă rugăm să activați JavaScript in browser pentru a putea utiliza site-ul.

Testele noastre - Teste de Personalitate - BFQ

Teste de Personalitate - BFQ

DESCARCĂ EXEMPLU PROFIL
Big Five Questionnaire

Inventarul de personalitate BFQ (Big Five Questionnaire) este reprezentantul european cel mai celebru al celei mai actuale teorii din domeniul studiului personalităţii umane, modelul Big Five.

Conform acestei teorii, care capitalizează decenii de cercetări asupra structurii personalităţii umane, aceasta poate fi descrisă de cinci factori majori, aceiaşi oriunde în lume: Stabilitate emoțională/Nevrotism, Extraversie, Deschidere mentală/spre experiență, Agreabilitate/Amiabilitate şi Conştiinciozitate. BFQ măsoară aceşti 5 mari factori, împreună cu un număr de 2 trăsături sau faţete pentru fiecare factor.

Cum mă va ajuta BFQ?

BFQ iți oferă o imagine completă a personalităţii tale. Studiile au demonstrat o corelaţie între anumite trăsături de personalitate şi succesul în anumite tipuri de activităţi.

Personalitatea nu te îndreaptă direct spre o anumită ocupație, însă influențează modul în care abordezi anumite sarcini și tipul de sarcini pe care îl preferi şi în care ești eficient. Cunoscându-ți personalitatea, vei ști dacă ai deja dezvoltate trăsăturile de care ai nevoie pentru o anumită arie ocupațională, sau dacă trebuie să depui un efort conștient pentru a le dezvolta.

Mai multe informaţii despre testul BFQ poți găsi pe www.testcentral.ro.

Exemplu de item :

Informații generale

Număr itemi156
Tip de itemiitemi verbali, cu 5 variante de răspuns: întotdeauna fals pentru mine; de obicei fals pentru mine; nici adevărat nici fals pentru mine; de obicei adevărat pentru mine; întotdeauna adevărat pentru mine
Timp completare15-20 minute
Vârstă13+ ani

Scale

Extraversie Dinamism Amicalitate Cordialitate
Dominanță Cooperare
Conștiinciozitate Meticulozitate Stabilitate emoțională Controlul impulsurilor
Perseverență Controlul emoțiilor
Deschidere mentală Deschidere spre cultură Minciuna
Deschidere spre experiență